Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2018 17:12

Λάθη που εμποδίζουν την ανάπτυξη της μυικής μάζας!

Πολλές φορές  στην προσπάθεια σου να αναπτύξεις τη μυική  σου μάζα , σπαταλάς ατέλειωτες ώρες στο γυμναστήριο !

Θα πρέπει να σταματήσεις να προπονείσαι λάθος. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διορθώσεις τις κακές συνήθειες  που μπορούν να έχουν καταστροφικές συνέπειες στην αναζήτηση σου για μια τεράστια σωματική διάπλαση.

Η προσωπική προπόνηση με την επίβλεψη γυμναστή , έχει αυτό ακριβώς το στόχο : Να χρησιμοποιείς το χρόνο προς όφελος σου και μόνο ,  με μηδαμινή απώλεια έργου!

Ορισμένα απ τα βασικά λάθη που διαπιστώνονται στα κοινά γυμναστήρια είναι τα εξής:

  1. Ατελές εύρος κινήσεων

Η κάθε επανάληψη θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα πλήρες εύρος της κίνησης. Πολλαπλές μελέτες δείχνουν ότι ένα πλήρες εύρος κίνησης έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στην μυϊκή ανάπτυξη και στην επίδοση

Θα πρέπει να στοχεύεις σε ένα πλήρες εύρος της κίνησης σε κάθε επανάληψη, ακόμα και αν πρέπει να μειώσεις το βάρος για να το καταφέρεις. Αν σε περιορίζει η έλλειψη ευελιξίας, ενσωμάτωσε περισσότερο τέντωμα

      2. Σταμάτημα πριν την μυϊκή αποτυχία

Στον τομέα της  ανάπτυξης μιας καλύτερης σωματικής διάπλασης, η μυϊκή αποτυχία είναι ένα θεμιτό μέσο. Αυτό συμβαίνει επειδή εξολοθρεύεις’’ μια μυϊκή ομάδα με ένα προκλητικό set , όπου οι τελευταίες επαναλήψεις είναι εξαντλητικές και σχεδόν αμφίβολες και  μπορεί να σε βοηθήσει να επιταχύνεις τα οφέλη σου. Η προπόνηση μέχρι τη μυϊκή αποτυχία και ακόμα παραπέρα, διασπά περισσότερες μυϊκές ίνες βοηθώντας σε να επιστρέψεις μεγαλύτερος και δυνατότερος την επόμενη φορά

Ανεξάρτητα από το εύρος των επαναλήψεων με το οποίο προπονείσαι, επέλεξε ένα βάρος που φέρνει περίπου την αποτυχία στον αριθμό που στοχεύεις ή περίπου σε αυτόν, σε καθε set  της άσκησης. Αν μπορείς να φτάσεις ή να ξεπεράσεις τον αριθμό επαναλήψεων που στοχεύεις με ευκολία, πρόσθεσε περισσότερο βάρος.

      3. Ξεκουράζεσαι πάρα πολύ

Το να περιμένεις πάρα πολύ μέχρι να ξεκινήσεις το επόμενο σου set μπορεί να μειώσει την ένταση της προπόνησης, να κρυώσει τους μυς και να αναστείλλει το " μυϊκό πρήξιμο" σου.

Μικρά διαλλείμματα και μεγάλη  ένταση είναι το μυστικό ενός καλοσχηματισμένου σώματος , με την κατάλληλη αναλογία όγκου και γράμμωσης

      4. Κάνεις πολλές καρδιοαγγειακές ασκήσεις

Όταν ανεβαίνεις στο διάδρομο πολύ συχνά, κλέβεις από το σώμα σου θερμίδες. Αν κάνεις πολύ, το σώμα σου αναζητά ενέργεια στις πρωτογενείς πηγές όπως το γλυκογόνο και το λίπος και μετά συνεχίζει για τα αποθεματικά στους μύς σου.

Όταν προσπαθείς να αποκτήσεις μάζα, στόχευσε για 3-4 καρδιοαγγειακές προπονήσεις την εβδομάδα. Μείνε περισσότερο  στις διαλειμματικές προπονήσεις υψηλής έντασης, που έχουν αποδειχθεί ότι καίνε περισσότερο λίπος και διατηρούν περισσότερη μυϊκή μάζα από τα σταθερά συστήματα καρδιοαγγειακών.

Καταλήγοντας θα θελα να αναφέρω πως αυτά ισχύουν για αθλούμενους συμβατικών γυμναστηρίων που δεν έχουν τη δυνατότητα προσωπικής  παρακολούθησης  και εκγύμνασης  με γυμναστή!