Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2018 14:29

Vmax και βελτίωση της αθλητικής ικανότητας στις παιδικές ηλικίες!

Τα τελευταία χρόνια , όλο και περισσότερα παιδιά και γονείς , έχουν καταλάβει πως η αθλητική ικανότητα είναι ο βασικότερος παράγοντας της βελτίωσης της απόδοσης ενός αθλητή .

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι συμβαίνει ακριβώς σε αυτές τις ηλικίες (9-14 ετών ) :

Σε αυτή τη φάση της ηλικίας , κάθε άνθρωπος αναπτύσσεται μυοσκελετικά με πολύ γρήγορο ρυθμό.Το μεγαλύτερο λάθος που πραγματοποιούν οι προπονητές των μικρών αθλητών , είναι η μεγάλη εξειδίκευση και επανάληψη ίδιων κινητικών δεξιοτήτων συνεχώς.

Τα παιδιά προπονούνται πάρα πολύ σκληρά , πολύ συχνά και επαλαμβανόμενα,με σκοπό να παρουσιαστούν τα πρώτα αποτελέσματα στους απαιτητικούς γονείς.

Εκεί όμως γίνεται και το λάθος.Τα παιδιά στη φάση της ανάπτυξης , δε πρέπει να προπονούνται επαλαμβάνοντας συνεχώς τις ίδιες κινήσεις , γιατί προκαλούνται σοβαροί τραυματισμοί , μυικές ανισορροπίες ,και κινητικές ανωμαλίες , οι οποίες δε γίνεται να διορθωθούν στο μέλλον.

Το γυμναστήριό μας έχει θέσει ως προτεραιότητα την εκγύμναση και ενδυνάμωση των μυικών ομάδων που συμμετέχουν ελάχιστα ή καθόλου στις κινητικές δραστηριότητες του αθλήματος με το οποίο ασχολούνται.

Στόχος μας είναι η σωστή ανάπτυξη του παιδιού , χωρίς τραυματισμούς και κινητικές ανωμαλίες.